Entorn Mas Abella II

Paco Muñoz
Comparteix-nos amb els teus

Francisco Muñoz Morilla, membre de la Junta directiva de l’Associació de veïns i veïnes de Palau-sacosta.

Gestiona les qüestions de mobilitat de barri i és la persona de contacte de la Junta, en tot el sector de Mas Abella.

Ara que ja sentim pròximes les festes nadalenques i el Cap d’Any, crec que és el moment de fer un petit balanç de les demandes aconseguides o pendents en el nostre entorn i de les propostes de cara a l’any que ve.

Va ser l’octubre de 2021 en un article publicat en la nostra revista de l’Associació de Veïns Palau-sacosta que enumeràvem els problemes més sentits pels veïns de la zona Mas Abella. Passat més d’un any, alguns d’aquesta qüestió han estat escoltats i resolts, uns altres queden per solucionar encara que sempre des de l’AV hem gestionat i defensat amb tenacitat cadascun d’ells.

DUES SOLUCIONS IMMEDIATES

Després de la recollida de signatures dels veïns del carrer Pica d’Estats i mesos de gestions amb les regidories de Mobilitat, Urbanisme i l’Alcaldia es van aconseguir dues reivindicacions:

– Un nou ordre de l’aparcament al carrer Pica d’Estats que de bateria va passar a ser lineal amb la consegüent millora tant en la circulació de vehicles com en les maniobres d’entrada i sortida dels pàrquings particulars, la qual cosa va suposar una gran satisfacció per a la gran majoria dels veïns del carrer.

– Que per fi es replantessin els arbres que feia anys (que …) desapareguts o tallats, acabant amb la sensació d’abandó i descuit de la zona.

TRES PROMESES INCOMPLERTES

L’Ajuntament va adquirir amb la nostra A.A.V.V. tres compromisos que fins avui i al cap d’un any, segueixen pendents:

Primer.- El de replantar i millorar els jardins de la plaça Josep Maria Puig i Salellas amb el compromís de la seva realització l’octubre de 2022. A les portes de desembre la replantació no s’ha dut a terme i la zona continua deteriorant-se.

Paco Muñoz
Plaça Josep Maria Puig i Salellas

Segon.– Respecte al camí que comunica els carrers de Pica d’Estats i Mas Abella, Urbanisme es va comprometre a dur a terme un projecte de millora. D’aquest compromís fa més de nou mesos i encara no hem rebut cap notícia, pel que sembla no era “prioritari” i segueix sense ser-ho, malgrat que pel seu mal estat s’han produït caigudes dels veïns. Amb la reivindicació de millora i adequació d’aquest camí hi portem tres anys.

aco Muñoz

Tercer.– La zona infantil situada entre els carrers Pica d’Estats, Av. Lluís Pericot i Pla de Guillem contínua sense gronxadors i deixada, malgrat el compromís de millora i canvi per part de l’Ajuntament amb la nostra A.A.V.V.

Paco Muñoz
En la zona de pedres i hi havia els gronxadors.

Creiem que aquests tres incompliments no estan justificats donat el temps transcorregut i la poca entitat de les inversions per a la seva realització. Des de la nostra Associació i amb l’ajuda dels veïns continuarem insistint perquè aquests i altres problemes del nostre entorn se solucionin.

NOUS PROPÒSITS

Al voltant de Mas Abella són escasses les intervencions que s’han realitzat a fi d’eliminar les barreres arquitectòniques. Els nostres carrers necessiten una adequació de les voreres i els passos de vianants, especialment si tenim en compte que en la nostra zona es troba una Residència de gent gran que passeja diàriament amb cadires de rodes.

Creiem que seria necessari realitzar un estudi i intervenció en la zona entre els carrers Pica d’Estats i Pla de Guillem en direcció a Pujada de Palau.

És possible que els nostres representants a l’Ajuntament pensin que com són pròximes les eleccions municipals (maig 2023) el fet, fet està i ara toca campanya electoral, creiem que s’equivoquen, han estat triats per a gestionar els problemes fins a l’últim dia del seu mandat, per tant, han de continuar gestionant i resolent el dia a dia de la nostra ciutat amb especial atenció a aquests i altres problemes que plantegem, així ho esperem els veïns.

Sponsor

Altres articles interessants

Espai publicitari